Patrula de reciclare

Totul a început în momentul în care am aflat de această provocare adresată ecologiştilor. O provocare adresată iubitorilor de natură şi celor dedicați protecției mediului înconjurător. Poate ați uitat… Să vă reamintesc…. Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec a lansat o campanie de reciclare adresată tuturor elevilor – “Patrula de reciclare”. Ȋncă din octombrie anul trecut elevii Şcoalii Gimnaziale Izbiceni, alături de domnul profesor Rudolf Kuttesch a început să recicleze. S-a mers pe ideea că educația este cea mai durabilă investiție într-o societate, iar educația ecologică e cea mai durabilă investiție în sănătatea și echilibrul ecologic al unei societăți.
Ceasul de față ne cere stăruitor să convertim nostalgia vagă într-o conştiință generală, fermă, activă, de comunicare cu structura și dinamica naturii, a cărei ocrotire nu este o problemă a naturaliștilor, ci a omului însuși.
ȊMPREUNĂ AM REUŞIT! Asta pot spune acum, aproape la sfârşit de drum, când rezultatele muncii “Patrulei de recilare” au dat roade. Am reuşit să strângem 12 tone de deşeuri electrocasnice şi să ocupăm primul loc pe podiumul la nivel NAțIONAL.


Am oferit celor mici o experiență completă și dinamică de învățare care, în cele din urmă, sperăm să îi mobilizeze pentru protejarea mediului, şi să îi conştientizeze responsabilitatea ce trebuie să caracterizeze generația lor, a viitorilor cetățeni de mâine.
Nu e sigur că elevii de acum care învaţă protecţia mediului din şcoală vor fi la fel de responsabili şi atunci când vor deveni adulţi, mai ales că la liceele cu profil „ştiinţele naturii“ ecologia nu mai e materie obligatorie. Diferenţa dintre felul în care copiii, pe de o parte, şi adulţii, de cealaltă, percep ecologia se observă aproape la fiecare pas. Curţile şcolilor sunt pline de copaci, fără urmă de gunoaie, în timp ce colţurile de stradă cu mormane de deşeuri sau mucuri de ţigară vorbesc de la sine. Noi am reuşit însă, prin activitatea noastră să implicăm părinții, să ne fie alături şi să ne susțină în țelul spre care am pornit.
Ȋn concluzie, şcoala are menirea de a organiza și desfășură o vie și susținută activitate privind educația ecologică și protecția mediului, iar elevii sub îndrumarea cadrelor didactice pot și trebuie să formeze apărătorii naturii. Adevărata educație ecologică îşi va atinge scopul numai atunci când va reuși ca elevii – cetățenii de mâine – să fie convinși de necesitatea ocrotirii naturii și să devină factori activi în acțiunea de conciliere a omului cu NATURA.
Sperăm că noi, izbicenenii am reuşit. Am reuşit să fim un exemplu pentru toți, am reuşit să demonstrăm că se poate!

Read 2995 times

Media

Mesajul primarului

Tot colectivul vă asigură o totală implicare în activitatea administrativă a autorității locale, modernă și cu obiective ambițioase.

Gulie Marian


Contact

  info (@) izbiceniolt.ro
  0249-535.002
  0249-535.001
  Comuna Izbiceni, Olt

Ne puteti contacta