Ziua limbii romane la Izbiceni

Miercuri, 31 august 2016 Centrul Cultural „Tudor Gheorghe” din Izbiceni a fost gazda simpozionului judeţean „Ziua limbii romane”, simpozion organizat de Scoala Gimnaziala Izbiceni in parteneriat cu Primaria Izbiceni si Centrul Cultural „Tudor Gheorghe”.

Avandu-si originile in 2009, atunci cand aceasta sarbatoare neoficiala inca, se celebra doar la Bucuresti, Busteni si Chisinau, Izbiceniul s-a alaturat acestora orase pregatind un eveniment in cinstea limbii romane, sub indrumarea maestrului Corneliu Leu si a Asociatiei AcoR.
Evenimentul de astazi, a adus impreuna dascali din judet, comunitatea locala, fostele cadre didactice pensionare ale Scolii Gimnaziale Izbiceni si copiii, toti veniti sa cinsteasca si sa omagieze „dulcea limba romana”.  

Festivitatea a debutat cu mesajul de intampinare al domnului primar Gulie Marian. Plecand din randul dascalilor primarul localitatii cunoaste importanta studierii limbii romane pentru copii, pentru viitorul lor, exprimandu-si astfel sustinerea totala pentru cadrele didactice in organizarea unor evenimente viitoare. Printre invitati si cei care au luat cuvantul s-au numarat directorul unitatii, profesor Ilin Patricia, doamnele inspector Paraschiv Mirela, Dima Iulia si Luminita Floricel din partea Inspectoratului Scolar al Judetului Olt.
In timpul celor doua ore spectatorii s-au putut bucura de versuri, cantece, piese de teatru si dansuri populare pregatite de copiii izbicenenilor sub coodonarea cadrelor didactice.

Se pare insa ca, la aproape sapte ani de la prima festivitate, Izbiceniul ramane, cel putin la nivelul judetului Olt, singura localitate care a marcat aceasta zi deosebita pentru romanii de pretutinde, dovada sta articolul http://www.olttv.ro/ziua-limbii-romane/

Read 27249 times

Mesajul primarului

Tot colectivul vă asigură o totală implicare în activitatea administrativă a autorității locale, modernă și cu obiective ambițioase.

Gulie Marian


Contact

  info (@) izbiceniolt.ro
  0249-535.002
  0249-535.001
  Comuna Izbiceni, Olt

Ne puteti contacta