Intrunirea Asociatiei Comunelor din Romania

Asociatia comunelor din Romania a luat fiinta la initiativa unui grup de primari in anul 1997, cu sediul in Rucar, judetul Arges. A.Co.R este prezenta si isi desfasoara activitatea la nivelul tarii, fiind structurata pe cele 8 regiuni de dezvoltare si avand filiale in toate judetele tarii.
In anul 2000 Adunarea Generala a Asociatiei Comunelor din Romania a ales in unaminitate ca presedinte al A.co.R. pe domnul Emil Draghici, primar independent al comunei Vulcana-Bai, judetul Dambovita.
Asociatia comunelor din Romania identificata prin abrevierea ACoR este persoana juridica de drept privat, fara scop patrimonial, neguvernamentala si apolitica, constituita in scopul reprezentarii unitare a comunelor member in relatiile cu Presedintele Romaniei, Parlamentul Romaniei, Guvernul Romaniei, orice alte autoritati/institutii publice, Consiliul Europei, Congresul puterilor locale si Regional din Europa precum si institutiile Uniunii Europene.
AcoR functioneaza pe termnen nederminat, iar organele de conducere si control sunt Adunarea Generala, Consiliul Director si Cenzorul sau Comisia de Cenzori.

Viziunea Asociatiei Comunelor din Romania:
a)Participarea activa la imbunatairea cadrului legislativ care vizeaza interesele comunelor prin realizarea unui parteneriat activ si constant cu administratia publica judeteana si adminihstratia publica centrala.
b)Realizarea unor actiuni in comun cu Miscarea pentru Progresul satului Romanesc si editarea revistei “Albina Romaneasca”
c)Atragerea de investitii prin crearea de parteneriate viabile intre administratia publica a comunelor, societatea civila si mediul de afaceri.


Valorile Asociatiei Comunelor din Romania

Aproape de oameni si impreuna cu oamenii in realizarea treburilor publice locale.
Capacitatea de dezvoltare a unui parteneriat cu celelalte structuri asociative ale administratiei publice locale in vederea promovarii a ceea ce ne este comun, fara sa renuntam la ceea ce ne diferentiaza, astfel incat sa atingem standardele de dezvoltare impuse de integrarea europeana.
Oferirea posibilitatii pentru fiecare comuna din cadrul asociatiei noastre de a-si construi si afirma identitatea locala in spatiul national, European si nu numai.
Responsabilitate si unitate in diversitate, chezasia succesului nostrum.

Filiala AcoR in judetul Olt

La nivelul judetului Olt, filiala judeteana a Asociatiei Comunelor din Romania a luat fiinta la initiativa unui grup de 17 primari inimosi care credeau in valorile Asociatiei Comunelor din Romania in data de 17 mai 2001, avand ca membri fondatori urmatoarele commune: Brancoveni, Izbiceni, Babiciu, Bobicesti, Ianca, Milcov, Morunglav, Perieti, Seaca, Sprancenata, Strejesti, Teskui, Tia Mare, Valeni, Visina, Barza si Izvoarele.
Primul presedinte de filiala a fost Iordache Ion - primarul comunei Brancoveni.
Sediul Filialei Judetene olt conform statutului A.Co.R. este comuna de unde este ales Presedintele Filialei.
Filiala si-a desfasurat bine activitatea pana la decesul prematur al domnului Presedinte Ion Iordache in 2004.
In periaoada 2004 – 20 martie 2007 , activitatea Filialei nu a mai functionat , vechiul Consiliu Director dizolvandu-se.
La initiative unui grup de 10 primari in 20 martie 2007 , au hotarat sa reia activitatea Filialei Judetene Olt , alegand un nou Consiliu Director si un nou Presedinte in persoana primarului comunei Izbiceni , domnul inginer Mircea Velica.
Noul Consiliu Director format din Mircea Velica – presedinte , Aurel Bondrescu – prim vicepresedinte, primarul comunei Dobrun , Ion Ciocan  - vicepresedinte , primarul comunei Osica de Sus , Mirel Pascu – vicepresedinte , primarul comunei Ianca , Victor Dima – vicepresedinte , primarul comunei Vitomiresti , Cornel Stanescu – vicepresedinte , primarul comunei Visina , Beciu Gheorghe – vicepresedinte , primarul comunei Deveselu , Victor Constantin – vicepresedinte , primarul comunei Curtisoara, Danut Gusatu – secretar general , primarul comunei Cezieni , Spiridon Ion – vicepresedinte , primarul comunei Urzica si 5 membri .
Dupa alegerea organelor de conducere Filiala judeteana Olt a A.Co.R. – isi reia activitatea si incepe sa participe active la toate actiunile initiate de conducerea centrala a A.Co.R. – participand la toate adunarile generale si Consiliul Director al ACoR.
Ca o recunoastere a activitatii depuse de Filiala Judeteana Olt a ACoR – domnul Primar Mircea Velica este ales membru in Consiliul Director al Filialei Olt este reprezentat in teritoriu de toti membrii in cele 8 zone geografice care cuprind toate cele 104 comune indiferent daca sunt sau nu membre ale Filialei Olt. Consiliul Director se intruneste o data la 3 luni si discuta problemele curente ale Filialei cat si programele de dezvoltare rurala stabilite printr-un “ Plan strategic 2007-2013”.
Obiectul de baza al Filialei este de a promova viziunea A.Co.R. , misiunea si valorile ACoR la nivelul spatiului rural.
Consideram ca la nivelul Filialei Olt este loc de mai bine si Consililu Director isi propune sa joace in continuare un rol activ atat la nivel judetean cat si central in cadrul A.Co.R.

Read 27477 times

Mesajul primarului

Tot colectivul vă asigură o totală implicare în activitatea administrativă a autorității locale, modernă și cu obiective ambițioase.

Gulie Marian


Contact

  info (@) izbiceniolt.ro
  0249-535.002
  0249-535.001
  Comuna Izbiceni, Olt

Ne puteti contacta